Neolith

Sintradade stenytor

Neolith är gjort av sintrad sten som är en typ av konstgjord sten som används för olika ändamål. Vanligtvis som bänkskivor i alla möjliga miljöer. Den tillverkas genom att blanda naturliga råvaror som kvarts, fältspat och kisel med avancerade tillverkningsmetoder som högtrycks-komprimering och extrem värme. Denna process härmar den naturliga processen av sintring, vilket är sammansmältning av mineralpartiklar under mycket högt tryck och temperatur. Resultatet är ett väldigt hållbart material som är motståndskraftigt mot repor och klarar höga temperaturer. Neolith är ett varumärke som specialiserar sig på bänkskivor av sintrad sten och erbjuder ett brett utbud av färger och ytbehandlingar för att passa alla stilar eller designval. Sintrad sten är ett utmärkt alternativ för dig som söker en bänkskiva med lågt underhåll och som är långvarig och miljövänlig.

Neolith's grundpelare

Naturligt möter industriellt

Fusion serien erbjuder ett urval av hållbara och stilfulla material för ditt hem. Deras tidlösa design gör dem lämpliga för alla rum och de är ett utmärkt tillskott till ditt hem, var du än bor. Varje stycke har en egen karaktär som tillför en speciell touch till ditt utrymme. Den industriella stilen i kollektionen ger utrymme för konstnärligt uttryck och kommer utan tvekan höja utseendet på din köksbänk.

Känn styrkan och ljuset av natursten

Från rent vitt till det djupaste svarta väljer du exakt den känsla du vill att naturstenens karaktär, hållbarhet och skönhet ska förmedla. Tillämpat på alla utrymmen är resultatet av The New Classtone alltid unikt. Och om du väljer det för ditt kök- eller badrumsbänkskiva är elegans garanterad.

fridfulla färger för ett lugnt hem

Denna kollektion är designad för att skapa lugn och harmoni i vilket rum som helst. Med ett utbud av mångsidiga färger inspirerade av naturen smälter Colorfeel sömlöst in med alla arkitektoniska element och kan användas för att skapa en unik atmosfär i vilket rum som helst. Dess anpassningsbarhet till olika stilar och trender gör den till ett utmärkt val för en mängd olika utrymmen.

Känn trädens naturliga skönhet, värme och välbefinnande

Denna kollektion är inspirerad av de majestätiska tallarna i Sverige och stammarna från Libanesiskt cederträ. Med en unik textur som utstrålar komfort och renhet, kräver det minimalt underhåll. De naturliga knutarna och ådrorna ger livlighet till vilket utrymme som helst, skapar rörelse och energi. Dekorera med denna kollektion är ett utmärkt val för dem som söker en livlig och dynamisk atmosfär.

Stålets mäktiga utseende fast gjort av sten

Uppgradera ditt utrymme med Neolith Steel, en kollektion med ett coolt och urbant utseende. Den avancerade metalliska effekten skapar en djärv och futuristisk atmosfär, som passar perfekt både i badrum och kök. Kollektionen är hållbar och iögonfallande, med två modeller att välja mellan. Omfamna din inre innovatör och imponera på dina gäster med Steel.

Metallisk skönhet som inte rostar,
såvida det inte tillhör designen

Järn är verkligen attraktivt och starkt. Lika så är Neolith. Den här samlingen har fyra modeller som ser riktigt coola ut och kombinerar det bästa av järnets utseende och hållbarheten av sintrad sten. Järn är ett mycket mäktigt material och gör att ditt utrymme känns fullt av energi och kraft. Om du använder Neolith Iron till din köksbänkskiva kommer den att vara i centrum och dessutom se fantastisk ut.

Utforska fördelarna med Neoliths sintrade sten

Neolith erbjuder hållbarhet, mångsidighet och estetisk attraktion för en mängd olika applikationer. Den motstår väder, fläckar, repor och missfärgning. Dess icke-porösa kvalitet motstår fukt och förhindrar bakterietillväxt. Den finns tillgänglig i en mängd olika designer och färger, vilket gör den perfekt för att skapa unika utrymmen. Dessutom är den miljövänlig och hållbar eftersom den tillverkas av naturliga material och är återvinningsbar. Arkitekter, designers och fastighetsägare väljer Neolith för dess lång livslängd, skönhet och hållbarhet.

Icke-porös

Vattentät och motståndskraftig mot vätskor, med en absorption nivå nära noll.

RepTålig

Dess hårda yta gör den motståndskraftig mot repor och slitage

Värmetålig

Neolith brinner inte vid kontakt med eld, avger heller inte rök eller giftiga ämnen när det utsätts för höga temperaturer.

Lätt att rengöra

Motståndskraftig mot alla typer av kemiska rengöringsmedel, såsom blekmedel eller ammoniak.

Livsmedelssäker

Det avger inga skadliga ämnen och är helt lämpligt för kontakt med livsmedel. NSF-certifierat.

UV-tålig

Genom att vara 100% naturlig, försvinner inte dess färger när den exponeras för solljus eller andra extremt väderförhållanden.

100% Naturlig

Neolith avger inte några ämnen som är skadliga för miljön.

Lättvikt

Neolith produceras i ett flertal tjocklekar. Pasande för en mängd olika ändamål.
3 mm | 6 mm | 12 mm | 20 mm

ÅTERVINNINGSBAR

Upp till 90% återvunnet innehåll i varje skiva. 100% återvinningsbar.

Böjtålig

Neolith har en hög skjuvhastighet vilket gör materialet motståndskraftigt mot tunga belastningar och tryck.

ULTRA HYGIENISKT

Neolith har en speciell sammansättning som gör den motståndskraftig mot de flesta kemiska produkter, och den kan desinficeras med ett brett utbud av kraftfulla rengöringsprodukter.

Redo att göra dina köksdrömmar till en verklighet med neolith?

Kontakta oss så hjälper vi dig med det. Vi assisterar dig mer än gärna genom hela bänkskive-resan.

Få offert på bänkskivor inom 24 timmar!

Neolith Metropolitan bänkskiva detaljbild